Как решавате конфликти на тема различия и насърчавате приобщаването в детските градини? Споделете опит с Diversity+!

Екипът на проект Diversity+ започна работа по сценарии за сериозни онлайн игри,предназначени за работещите в сферата на ранното детско развитие. Целта е да подпомогнат създаването на по-приобщаваща среда, в която нуждите на всички деца, както и различията (физически, социални и културни) се зачитат и вземат предвид.

Ако имате казус или добра практика как разрешавате конфликти на тези теми или подпомагате приобщаването на децата в детските градини, ще се радваме, да споделите своя опит!

Благодарим предварително за отделеното време!

Проект Diversity+ има за цел да подкрепи създаването на подкрепяща и приобщаваща различията среда за ранно детско развитие. Консорциумът включва CIAPE – Italian Permanent Learning Centre (координатор), ISSA – International Step by Step Association в Нидерландия, Aspire-international – Великобритания, Link Campus University – Италия, Schola Empirica – Чехия, Škola dokorán- Словакия, и Фондация на бизнеса за образованието – България.

На 12 и 13 май партньорите проведоха работна среща в Лайден, Нидерландия, на която обсъди формата и тематиката на сериозните игри, които ще бъдат разработени.

Повече информация за проекта можете да намерите на сайта на проекта, а за актуални новини и полезни ресурси, последвайте страницата ни във Facebook.