Конкурс за млади хора „Професии на бъдещето“

FUTURE Contest-Youth banner BG

FUTURE Contest-Youth banner BG

Млади хора на възраст от 13 до 19 години, готови ли сте за работните места на бъдещето?

Можете ли да си представите професия от 2050 година, която все още не съществува?
 
Имаме предизвикателство за вас – участвайте в конкурса за младежи и споделете своята визия за професия от бъдещето до 31 декември 2019 и можете да спечелите някоя от нашите страхотни техно награди – HD action камера, раница със соларно зарядно или очила за виртуална реалност с вградени слушалки.
 

Можете да участвате в конкурса по 2 начина:

(1) Включете се в уникалната кариерна игра в 3D виртуален свят „Пътешественик в бъдещето“. Тя ще ви отведе в далечната 2050 година и ще ви помогне да разберете как ще се промени светът в следващите десетилетия, какви предизвикателства ще донесе бъдещето, как ще изглеждат работните места и какви умения ще изискват те.

(2) или участвайте в конкурса директно оттук.

 

Опишете как си представяте професия, която все още не съществува, но може да възникне през следващите години: Как ще изглежда тази професия? Какви задачи ще включва? Кой ще я упражнява и какви умения ще са необходими за това?

 

Можете да използвате:

– Кратък текст (до 500 думи);

– PowerPoint презентация (до 5 слайда);

– видеоклип (до 1 минута).

 

Подробна информация и условия на конкурса вижте тук – http://future-time-traveller.eu/bg/капсула-на-времето-професии-на-бъдеще/

 

Конкурсът е част от проекта „FUTURE“, № 590221-EPP-1-2017-1-BG-EPPKA3-PI-FORWARD, съфинансиран от Европейската комисия. Проектът се изпълнява от консорциум от 7 организации: Фондация на бизнеса за образованието – България (координатор); CTI – Гърция; EBCC – Португалия; CIAPE – Италия; Aspire-Igen – Великобритания; Институт за иновации в обучението – Германия; и Университета в Лодз – Полша.