Последен ден на проект Career Skills – какво постигнахме

Днес е последният ден на нашата тригодишна инициатива Career Skills Project. Минаха 3 години от началото на тази амбициозна, изпълнена с предизвикателства и успешна инициатива. Поглеждайки назад, за да видим какво оставяме след себе си, се чувстваме удовлетворени и горди.

Обучителният курс помогна на стотици потребители от всички възрасти да подобрят своите ключови кариерни умения. 12-те модула съдържат 360 упражнения и са предназначени за всички възрасти – от ученици до старши специалисти, с разнообразен подход и индивидуален темп на учене.

Тестът дава възможност всеки лесно да определи нивото на своите умения, а структурираната рамка обяснява лесно как демонстрираме кариерните умения в Начално, Средно и ниво Напреднали.

Онлайн картата на кариерните услуги включва над 540 регистрирани кариерни консултанти и организации. Картата безплатно свързва клиентите, които имат нужда от съдействие за намиране на работа или кариерна промяна, с онези, които предлагат квалифицирана кариерна услуга.

Платформата за кариерни умения включва и мрежа, в която кариерните консултанти безплатно да могат да популяризират своите инициативи и добри практики.

Популяризирахме създадените от нас материали сред хиляди потребители и организации в Европа и получихме изключително положителна и насърчаваща обратна връзка.

Проектът Career Skills Project помогна на хиляди потребители от всички възрасти – от студенти до възрастни – да подобрят уменията си за управление на кариерата. Той предоставя на кариерните консултанти готови за използване безплатни качествени материали на 6 езика, насочени към 3 нива на обучаемите. По този начин той подкрепя работната сила да остане конкурентоспособна и устойчива на турбулентните промени и предоставя доказателства за ориентирана към бъдещето политика за кариерно ориентиране.

Докладът с оценка на въздействието на проекта обобщава постигнатото.

Представихме дейностите от инициативата на заключителни събития в партньорските страни, в които взеха участи над 300 експерти и кариерни специалисти.

Платформата app.career-skills.eu и всички ресурси на нея остават достъпни за свободно ползване до края на 2025 година на 6 езици.

Проектът се координира от Business Foundation for Education/Фондация на бизнеса за образованието в България и включва University of Jyväskylä – Jyväskylän yliopisto in Finland, Réseau International des Cités des métiers във Франция, Internationale Projekte – Volkshochschule im Landkreis Cham e.V. в Германия, IED Institute of Entrepreneurship Development в Гърция и Aspire-international във Великобритания.

Бихме искали да благодарим на всички – кариерни консултанти, клиенти, обучаеми, партньори, експерти и представители на институции – за невероятната подкрепа и окуражаващата обратна връзка, които ни помогнаха да изпълним успешно този проект! Шоуто трябва да продължи!

Проект Career Skills се финансира от Европейската комисия по програма KA3 – проект за сътрудничество, ориентирани към развитието в бъдещето. 612877-EPP-1-2019-1-BG-EPPKA3-PI-FORWARD.

https://www.facebook.com/Career.Skills.Project/posts/pfbid02BEHbDcBwpYy2frPia9xM2SygJYvXsFfw5RuEfJgtbKXLs14esKj4aGBL6kVTe5yDl