Тестът на ФБО спечели първо място в Сайт на годината 2022

Най-новата инициатива на Фондация на бизнеса за образованието получи приза на публиката в престижния конкурс Сайт на годината в категория „Сайт на кауза/ НПО“.
Церемонията по награждаването се проведе на 8.11.2022, като тази година в конкурса се включиха общо 140 участници.

Сайтът uchi.profesii.info има за цел да улесни избора на подходяща университетска специалност. Тестът е свободно достъпен през различни устройства и дава възможност на хиляди ученици от всяка точка на страната да вземат обективно и информирано решение.

Младежите трябва да попълнят кратък тест, който определя техния личностен тип според теорията на Джон Холанд и го свързва с подходящи възможности измежду 140 програми, предлагани от българските университети в 52 професионални направления. Резултатите отвеждат към сайтовете на висшите училища, както и към Рейтинговата система, където младите хора могат да направят сравнение между програмите, от които се интересуват, по различни критерии.

Сайтът беше изработен от нашия стажант Валери Андреев, когото поздравяваме за професионализма и му пожелаваме още много успехи! За инициативата на ФБО са гласували 284 души, на които сърдечно благодарим за подкрепата!