ФБО представи Националната програма за кариерно ориентиране в училище и своите нови кариерни проекти в уебинар, организиран от Еврогайдънс Холандия

CINOP FUTURE

Днес, 25.06 Невена Раковска, мениджър проекти във Фондация на бизнеса за образованието, беше специален гост в уебинар, организиран от Еврогайдънс Холандия, в който представи националната програма за кариерно ориентиране в българското средно образование. В уебинара взеха участие кариерни консултанти и експерти от цяла Европа, както и един кариерен специалист от Индия. 

Презентация от уебинара (на английски език)

Тя използва възможността да представи последните инициативи на фондацията и по-специално, да разкаже за проектите Future Time Traveller и Level Up, които използват учене, базирано на игри като подход, с който да привлекат вниманието на младите хора.

Кариерната игра Пътешественик в бъдещето е иновативна европейска практика, която помага на учениците да се запознаят с професите на бъдещето чрез платформа в 3D виртуален свят. Уникалните обучителни мисии пренасят играчите в 2050 г., където те научават как и защо се променя светът на труда, кои професии ще изчезнат и какви нови ще възникнат и какви умения ще изискват те. 

CINOP FUTURE

Level Up iизползва мобилните технологии, за да създаде дигитална игра, която популяризира сред учениците, на които предстои да вземат решение накъде да продължат, възможностите, които предлага професионалното образование и обучение. 

CINOP Level Up

По-късно тази седмица председателят на ФБО Гергана Андреева ще представи двата проекта на национален семинар за новите тенденции в кариерното ориентиране.