Финално събитие по проект FUTURE

На 11.11 партньорството по проект FUTURE представи резултатите от 3-годишната инициатива. В европейският уебинар се включиха над 90 участници от различни държави, както и представител на Европейската комисия.

Проектът насърчава иновациите в кариерното ориентиране чрез уникални сценарии, базирани на игри, в 3D виртуален свят, което въвежда поколението Z в бъдещите работни места.

Разработихме методология за иновативни игрови сценарии и вдъхновихме 38 практикуващи кариерно ориентиране от 13 държави да представят своите добри практики в европейския конкурс за иновативни кариерни инструменти. Успоредно с това организирахме конкурс за млади хора, в който получихме 93 идеи за работни места в бъдещето.

Популяризирахме проекта в повече от 70 събития и достигнахме до над 80 000 души чрез нашата информационна кампания. Събрахме отзиви от повече от 730 потребители на кариерната игра „Пътешественик в бъдещето“ и 85% от тях отчитат положително въздействие върху развитието на кариерните умения.

Наскоро платформата Future Time Traveler получи специална награда за иновативна социална платформа на международен форум за компютърно изкуство и беше призната за добра практика за социално – емоционално обучение в научна публикация.

Събрахме всички резултати и ключови послания от проекта в доклада „Пътна карта за бъдещето“.

Всички създадени резултати са достъпни на 7 езика на уебсайта на проекта и ще бъдат поддържани поне до края на 2023 г.

Междувременно трима от партньорите стартирахме нов проект – CRAFT, който ще надгражда платформата и подхода на FUTURE и ще добави нови игрови сценарии, за да помогне на младите хора в селските райони и малки населени места да развият умения за бъдещето.

През последната седмица координаторът на проекта ФБО представи резултатите от FUTURE на национално Euroguidance обучение пред 90 професионалисти по кариерно ориентиране на онлайн конференцията на Refernet Bulgaria пред 60 образователни експерти, както по време на международен уебинар “Developing Career Guidance and Counselling services through Erasmus+ projects- experiences from practices“.

През следващите седмици до края на проекта останалите партньори също ще организират събития в своите страни, на които ще представят резултатите на национално ниво.