Кариерно ориентиране за родители

Original price was: 50,00 лв..Current price is: 39,00 лв..

Изчерпан

Описание

Щастието на подрастващите е много по-важно от всички знания, които могат да се получат в „най-добре“ класираното според ДЗИ/НВО училище, затова изборът трябва да бъде добре обмислен.

Искаш да помогнеш на детето си да избере най-доброто училище след 7 клас, но не си достатъчно навътре с проблемите в образователната система и пазара на труда. Да не споменаваме също така и за навлизането на новите технологии в ежедневието ни, които безспорно променят аспекти от заобикалящия ни свят, професиите и работните места.

Няма нужда от притеснения – за всеки влак си има пътници и за всяко дете има подходящо училище. Кандидатстването след 7 клас би могло да бъде не чак толкова стресиращо, нужна е обаче съвсем малка професионална помощ, каквато този семинар ще предложи.

Относно семинара
Целта на семинара е да представи важните фактори, които да се имат предвид при избора на училище след 7 клас и съотвено избора на профил и профилиращи предмети след 10 клас, защото образователната система е сложна машина от взаимосвързани решения. Ще бъдат представени безплатни инструменти за кариерно ориентиране и добри практики, които да направят процеса по-информиран и по-малко натоварващ. Не забравяйте, готови рецепти и универсални решения няма, защото всяко дете е уникална личност със своите таланти, интереси и възможности.

Ще си поговорим в рамките на 90 минути, като след кратка презентация ще проведем откровена дискусия, по време на която ще опитаме да отговорим заедно на всички въпроси и да сведем притеснението до минимум.

За лектора
Гергана Раковска – председател на Фондация на бизнеса за образованието и Националния борд на сертифицираните кариерни консултанти в България. Вече повече от 15 години, заедно със своя прекрасен екип, Гергана създава иновативни инструменти за кариерно ориентиране, а да помага на младите хора в професионалния им избор за нея е повече кауза, отколкото професия.

Детайли
Кога: 6 март 2024, 18:00 – 19:30 ч.
Къде: Онлайн (ще получите линк след регистрация)

За организатора
Фондация на бизнеса за образованието повече от 15 години подпомага кариерното ориентиране в България, като успешно е реализира национални и международни проекти за личностно развитие и създаване на умения за заетост. Организацията поддържа мрежа от над 700 кариерни консултанти, които е сертифицирала по международната програма Global Development Career Facilitator и подпомага с иновативни инструменти за кариерно ориентиране на ученици и младежи. Фондацията е участвала в създаването на над 100 кариерни центъра и е обучила над 10,000 младежи в програми за личностно развитие.
През последните години ФБО основно разработва безплатни инструменти за кариерно ориентиране като онлайн тестове, геймифицирани платформи, дигитални стаи на загадките, онлайн игри и други, защото осъзнава, че най-значимия проблем за младите хора при вземането на кариерно решение е липсата на информация за същината на професиите.

Не забравяйте – готови рецепти и универсални решения няма, защото всяко дете е уникална личност със своите таланти, интереси и възможности.

Изчерпан