Семинар на ФБО и работилница за кариерни игри по проект FUTURE

На 11 юни Фондация на бизнеса за образованието проведе годишното си събитие: Пътуване в бъдещето за кариерни консултанти – надпревара с времето и новите технологии 2019.

Разказахме за настоящите си проекти, в които влагаме много желание, професионализъм и вдъхновение. Показахме новите тестове за кариерно ориентиране, които създадохме. Изпробвахме упражнения и обсъждахме как по-добре да балансираме професионалния и личния си живот.

BFE 110619  1

Представихме иновативната кариерна игра в триизмерен виртуален свят, която има за цел да запознае младите хора с професиите и уменията на бъдещето. Две млади момичета от поколението Z показаха как чрез различни мисии и предизвикателства играчите придобиват кариерни знания и умения. 

demo

На страницата на проекта  http://future-time-traveller.eu/bg/платформа-пътешественик-в-бъдещето ще откриете подробни инструкции как да създадете свой профил и да инсталирате играта на компютъра си.  

Участниците се включиха и в геймсторминг работилница и успяха за ограничено време да генерират 7 идеи за кариерни игри.

Facilitator

 

 За да подкрепим иновациите в кариерното ориентиране, през следващите 6 месеца ще проведем европейски конкурс за кариерни игри и инструменти, както и конкурс за млади хора, в който ще съберем идеи за работните места, които ще възникват в бъдеще.

FUTURE Contest-Tools banner BG

 

FUTURE Contest-Youth banner BG

Благодарим на всички, които имаха възможност да станат част от това преживяване – повече от 40 човека – представители на Министерство на образованието и науката, Националната агенция за професионално образование и обучение, Агенцията по заетостта, Центъра за развитие на човешките ресурси, Българската асоциация за управление на хора, Центровете за подкрепа на личностното развитие, НПО портала, държавни и частни университети, колежи и училища, компании и неправителствени организации.

Participants