ФБО представя кариерната игра „Пътешественик в бъдещето“ на Базара на професиите

Screenshot 20191123-100642

И тази година Фондация на бизнеса за образованието се включи в Базара на професиите. Инициативата се организира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН за пета поредна година и е най-голямото публично изложение за представяне на професии пред ученици от компании и професионалисти.

Базарът се проведе на 22-23 ноември 2019 в Sofia Tech Park  с участието на 20 организации, над 40 лектори и повече от 2000 посетители – ученици и родители

Screenshot 20191123-100642

На 22 ноември 2019 Невена Раковска представи уникалната кариерна игра „Пътешественик в бъдещето”, която запознава ученици и млади хора с професиите на бъдещето чрез приключенски мисии в 3D виртуален свят. 

Видео от събитието.

Future_Bazaar 2019

Играта е създадена по европейския проект FUTURE, който провокира младежите от 13 до 19 години да споделят как ще изглеждат професиите на бъдещето, а кариерните консултанти – да създадат иновативни игри и инструменти за кариерно ориентиране.

Вижте повече за двата конкурса

“Базар на професиите” е част от програмата “Гордея се с труда на моите родители” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Тя стартира преди 7 години и до момента над 5200 деца са опознали работното място на своите родители, научили са с какво мама и татко са полезни на обществото и са оценили труда им. Целта на финалната част от програмата – „Базар на професиите” – е да помогне на децата и младите хора да разберат от първо лице какво прави даден професионалист в своята сфера, да осъзнаят, че трудът не е само средство за изкарване на средства, а потребност и ценност, която може да носи удовлетворение и радост.